Υλικά

500 γρ. πατάτες μικρές
1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος (ή άλλο φρέσκο, μεσογειακό μυρωδικό που σας αρέσει)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε 25΄-30΄. Τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Βάζετε σ’ ένα σέικερ το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Χτυπάτε καλά μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε σε μπολ τις πατάτες κομμένες στη μέση και το κρεμμύδι, αλατίζετε ελαφρά, περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.