Υλικά

1 κιλό καρότα καθαρισμένα, σε φέτες
40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
700ml ζωμό λαχανικών
50ml ελαιόλαδο
3γρ. λεβάντα ξερή
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε για 2-3 λεπτά στο λάδι τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ζωμό, τη λεβάντα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ και σουρώνετε τη σούπα περνώντας την από λεπτό σουρωτήρι για να γίνει ακόμη πιο βελουτέ.

Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό ή τσαλαφούτι ή άλλο κρεμώδες τυρί, όχι πολύ αλμυρό.