Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα

Υλικά
-7-8 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
-1½ κιλό ντομάτες τριμμένες
-6 κρεμμύδια μέτρια
-8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
-1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-1 δαφνόφυλλο
-1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και κάνουμε δύο βαθιές χαρακιές, κατά μήκος. Αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι , πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη δάφνη και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε, πιέζοντας ελαφρά. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες λίγες λίγες, περισσότερο από την κομμένη πλευρά. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πιέζουμε με πιρούνι κάθε μελιτζάνα να ανοίξει αρκετά, γεμίζουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε ενδιάμεσα όση περίσσεψε. Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου.