Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά

Υλικά
-1 φλιτζάνι ρεβίθια
-1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-1 φλιτζάνι σπανάκι καθαρισμένο
-1 καρότο μεγάλο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
-2-3 φύλλα σέσκουλα κομμένα σε λωρίδες
-1/2 ματσάκι ρόκα
-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
-1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-4 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
-1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
-1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
-1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο για 4 λεπτά. Προσθέτουμε στη συνέχεια το καρότο, το κολοκυθάκι, το σπανάκι, το σέσκουλο και τη ρόκα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Βάζουμε το σκόρδο στην κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι και τα ρεβίθια και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις αυτό συμπυκνωθεί στο μισό βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό (να σκεπάσει το μείγμα κατά δύο δάχτυλα) και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 25 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι στη σούπα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.