Χρειαζόμαστε:
1 κιλό αρακά
3-4 πατάτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ή ένα ξερό
2-3 κλαράκια άνηθο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 λεμόνια (τον χυμό τους)
Στην πράξη:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο.
Τα βάζουμε μόνα τους για λίγο στην κατσαρόλα.
Μόλις μαραθούν ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τον αρακά και τις πατάτες κομμένες.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών, αλάτι – πιπέρι και νερό.
Αν θέλουμε σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε να βάλουμε αγκινάρες ή καρότα.
Επειδή χρησιμοποιώ χύτρα δεν ρίχνω πολύ νερό, δηλαδή ίσα να τα σκεπάσει, αν όμως μαγειρεύετε σε κατσαρόλα, καλό είναι να βάλετε λίγο παραπάνω νερό για να μην χρειάζεται να συμπληρώνετε συνέχεια.
Εάν τον φτιάξετε στην χύτρα, απο την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός θέλει 15-18 λεπτά για να είναι έτοιμο το φαγητό.
Στην κατσαρόλα θέλει περίπου 40 λεπτά.