8 μέτριες πατάτες
100 γραμ. ζαμπόν από στήθος κοτόπουλου
100 γραμ. τριμμένο ανθότυρο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή δυόσμος
½ φλιτζάνι γιαούρτι
4 φέτες του τοστ ή τριμένο κίτρινο τυρί που λιώνει
λάδι ή βούτηρο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι

 

Οδηγίες

Ξεπλύνετε και βράστε τις πατάτες με τις φλούδες σε αλατισμένο νερό για 30λεπτά.

2. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και τις φέτες του ζαμπόν.

3. Όταν βράσουν οι πατάτες, στραγγίξτε τις και όσο είναι ζεστές, κόψτε μία φέτα με πάχος 1 εκατοστό περίπου από την μία πλευρά.

4. Αδειάζετε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι προσεκτικά για να μη τρυπήσουν ώστε να μπορέσετε να τις ξαναγεμίσετε. Αλατοπιπερώστε το εσωτερικό από τις πατάτες.

5. Πολτοποιείστε την ψίχα από τις πατάτες με το εργαλείο του πουρέ, βάλτε την ψίχα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το γιαούρτι, το ανθότυρο, τα αυγά, τον μαϊντανό και το δεντρολίβανο ή το δυόσμο.

6. Μοιράστε το μείγμα στις πατάτες, τοποθετείστε το κίτρινο τυρί από πάνω και βάλτε τις σε ένα πυρίμαχο σκεύος που προηγουμένως έχετε λαδώσει ή βουτυρώσει. Ψήστε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 -25 λεπτά περίπου