Συνοδευτικό σε ψητά κρέατα ή ψάρι, αλλά και μεζές, μαζί και με άλλα ψητά λαχανικά.
Μαγειρεύουν, φωτογραφίζουν και γράφουν η Αγλαΐα και ο Κώστας Μωραΐτης (www.aglaiakremezi.com)
Για 8 άτομα
ΥΛΙΚΑ
* 8 μεγάλα φρέσκα κρεμυδάκια, με κομμένο το περισσότερο από το πράσινο τμήμα, ή 8 μέτρια μοβ ή λευκά κρεμμύδια μαλακά (που δεν έχουν ακόμα ξεραθεί τελείως) κομμένα στη μέση, εγκάρσια
* ελαιόλαδο
* αλάτι
* ξύδι βαλσαμικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείψτε τα κρεμμύδια με ελαιόλαδο. Ψήστε τα στα κάρβουνα στην ψησταριά ή στη γκριλιέρα, περίπου 5 λεπτά από κάθε μεριά, ανάλογα με το μέγεθος, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να καραμελώνουν. Πασπαλίστε με αλάτι και βρέξτε με μερικές σταγόνες βαλσαμικό ξίδι, προτού να τα σερβίρετε ως συνοδευτικό σε κρεατικά ή ψάρι ψητό.