Τα υλικά μας:
16 γαρίδες
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 σφηνάκι ουίσκι
χυμό μισού λεμονιού
2 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη, αφαιρούμε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι από την πλάτη τους και τις πλένουμε καλά.
Φτιάχνουμε ένα ζωμό ως εξής: Ξεπλένουμε πολύ καλά τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα κελύφη και τα βάζουμε να βράσουν με 1 λίτρο νερό. Τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μας δώσουν όλη την γεύση τους.
Όταν αρχίσει να μειώνεται η ποσότητα του νερού, ο ζωμός μας είναι έτοιμος. Τον σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και με αυτό τον τρόπο έχουμε ένα πολύ γευστικό ζωμό που θα νοστιμίσει το φαγάκι μας.
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες.
Σβήνουμε με το ουίσκι και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε αρκετό από τον ζωμό που ετοιμάσαμε.
Βράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να δέσει και να έχει την πυκνότητα που θέλουμε – εάν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ζωμό μέχρι να γίνει η σάλτσα όπως την θέλουμε.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και λίγο πιπέρι.
Δοκιμάζουμε για να δούμε εάν χρειάζεται αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα και οι γαρίδες μας είναι πια έτοιμες για να τις απολαύσουμε!!