Υλικά συνταγής
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 κουταλάκια του γλυκού σόδα3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο1 κούπα ελαιόλαδο3 κουταλιές κονιάκ1 κούπα πετιμέζι1 κούπα χυμό πορτοκαλιού1 κούπα σταφίδες μαύρες

Το φθινόπωρο, οι περισσότερες νοικοκυρές αγοράζουν μούστο και φτιάχνουν μουστοκούλουρα, μουσταλευριά και πετιμέζι.

Μούστο μπορούμε να βρούμε σε περιοχές που υπάρχουν αμπέλια και που αυτή την περίοδο πουλάνε φρέσκο. Είσης αν κάποιος γνωστός μας φτιάχνει κρασάκι μπορούμε να του ζητήσουμε λίγο μούστο, που όμως είναι διαφορετικός απο αυτόν που αγοράζουμε για το κρασί.

Για να φτιάξουμε τα μυρωδάτα μουστοκούλουρα ακολουθούμε τη εξης διαδικασία:

Σε μία μεγάλη λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα του την σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το κακάο.

Χτυπάμε για πολύ λίγο στο μπλέντερ το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέχι και το κονιάκ.

Ρίχνουμε το υγρό στην λεκάνη με το αλεύρι, αφού πρώτα ανοίξουμε ένα λάκο στην μέση. Με μια κουτάλα, ανακατεύουμε σιγά σιγά παίρνοντας λίγο λίγο απο τα πλάγια το αλέυρι.

Οταν γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη, ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατευουμε καλά.

Πλάθουμε στρογγυλά μουστοκούλουρα και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Προσοχή στο ψήσιμο μήν μας αρπάξουν γιατι τότε θα γίνουν πολύ σκληρά.

Φυλάξτε τα σε κλειστό κουτί για να μην ξεραθούν.
Hide Κατηγοριοποίηση συνταγής
Ελληνική ΚουζίναΒασικά υλικά: ΑλεύριΠορτοκάλιΠετιμέζιΜούστοςΚατηγορία συνταγής: Μπισκότα – ΚουλουράκιαΧρόνος ψησίματος: 20 λεπτάΧρόνος προετοιμασίας: Μισή ωρίτσα προετοιμασία