Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ, σοτάρετε στη μαργαρίνη το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Βράζετε μέχρι να μείνει το 1/3 του υγρού. Προσθέτετε το γάλα (μη προβληματιστείτε αν θα κόψει) και βράζετε μέχρι να μείνει το μισό.
600 null γρ. φιογκάκια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας1 1/2 null φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμέναφρεσκοτριμμένο πιπέριΑλάτι1 1/2 null λεμόνια, τον χυμό και το ξύσμα1 1/2 null φλιτζάνια κρέμα γάλακτος99/100 null φλιτζάνι γάλα3/4 null φλιτζάνι άσπρο κρασί3 null σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες1 1/2 null μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα6 null κουταλιές μαργαρίνηΠικάντικο τυρί τριμμένο
Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ, σοτάρετε στη μαργαρίνη το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Βράζετε μέχρι να μείνει το 1/3 του υγρού. Προσθέτετε το γάλα (μη προβληματιστείτε αν θα κόψει) και βράζετε μέχρι να μείνει το μισό. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε στην πηχτή σάλτσα. Πασπαλίζετε με πικάντικο τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα και σερβίρετε, χωρίς καθυστέρηση.