Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ όπως στη συνταγή για τα λαζάνια αλά μπολονέζε. Ζεσταίνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και σοτάρετε τις μελιτζάνες.

Συστατικά
15 λαζάνιααλάτιελαιόλαδομπεσαμέλ1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια2 μελιτζάνες φλάσκες, σε μικρούς κύβους3 κολοκυθάκια μέτρια, σε μικρούς κύβους2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο1 κουτί τοματάκια κονκασέ1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους1 φλιτζάνι παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένοπιπέρι
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ όπως στη συνταγή για τα λαζάνια αλά μπολονέζε. Ζεσταίνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και σοτάρετε τις μελιτζάνες. Αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο ακόμα ελαιόλαδο. Σε ξεχωριστό τηγάνι,ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις πιπεριές και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνετε το κρέας και τα σοτάρετε ξανά όλα μαζί. Όταν το κρέας αλλάξει χρώμα, ρίχνετε τις τομάτες, αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει το κρέας. Ανακατεύετε στο μίγμα τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και το τυρί σε κύβους. Δοκιμάζετε το αλάτι και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. Απλώνετε στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους λίγη μπεσαμέλ και σκεπάζετε με το 1/4 των λαζανιών. Τα καλύπτετε με το 1/3 του μίγματος του κρέατος. Ρίχνετε 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ. Σκεπάζετε ξανά με λαζάνια, μίγμα και μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά τελειώνοντας με λαζάνια. Σκεπάζετε την επιφάνεια με ελαφριά στρώση μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το αφήνετε να κρυώσει 5-6 λεπτά και σερβίρετε.