Για το κέικ σοκολάτας:
230 γρ. βούτυρο
230 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
230 γρ. αλεύρι
25 γρ. κακάο
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Για τη μους σοκολάτας:
2 κρόκοι
70 ml σιρόπι ζεστό
170 γρ. σοκολάτα γάλακτος πραλίνα
300 ml κρέμα γάλακτος ημίρρευστη
1/2 κιλό φράουλες

Για το σιρόπι :
150 γρ. ζάχαρη
130 ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το κέικ σοκολάτας:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη, αρχικά στη μεσαία και στη συνέχεια στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα μαζί) και συνεχίζουμε το χτύπημα στην αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αδειάζουμε σε μια φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.                                                                                             Για το σιρόπι και τη μους σοκολάτας:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να πάρουν μια βράση. Κατόπιν ζυγίζουμε τα 70 ml για την συνταγή και κρατάμε το υπόλοιπο για το σιρόπιασμα του κέικ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει ημίρρευστη. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους στη γρήγορη ταχύτητα προσθέτοντας λίγο – λίγο το σιρόπι ζεστό. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσουν και να στέκονται. Στη συνέχεια σε ένα μπολ αδειάζουμε το μίγμα των κρόκων και προσθέτουμε τη λιωμένη αλλά όχι καυτή σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την ημίρρευστη κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα στο χέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Φορμάρουμε, ρίχνοντας και μερικά κομμάτια φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με φράουλες κομμένες στη μέση.