Υλικά:
3/4 κούπες βούτυρο
6 τετραγωνάκια (30γρ. περίπου) unsweetened ή μαύρη σοκολάτα
(η διαφορά είναι ότι η μαύρη σοκολάτα είναι ελαφρώς πιο γλυκιά)
1 3/4 κούπες ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σπασμένα καρύδια (αλεσμένα) και ψημένα (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς, βουτυρώνουμε ένα ταψί μεγαλούτσικο ταψί, ανακατεύουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και είτε τα βάζουμε στον μικροκυμάτων είτε στην φωτιά μέχρι να λιώσουνε και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεχωριστά χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν ένα, προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι, και στο τέλος προσθέτουμε και το μείγμα της σοκολάτας με το βούτυρο μέχρι να δέσει.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και βάζουμε και τα καρύδια (σε περίπτωση) που χρησιμοποιήσουμε. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και το βάζουμε στον φούρνο για 25 περίπου λεπτά.
Ένας τρόπος για να δω εάν έχει ψηθεί είναι να δω εάν η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσω ως την μέση θα είναι καθαρή ή όχι. Μην παραψηθεί το κέντρο, πρέπει να είναι ψημένο αλλά όχι και ξερό.

Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα