Υλικά
600 γρ κρέμα γάλακτος

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

Μισό ποτήρι ρούμι,

5 κουταλιές ζάχαρη

200 ml δυνατού καφέ )

175 – 200 γρ. (2 πακέτα περίπου) μπισκότα σαβαγιάρ

25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα

2 κουταλιές σκόνη κακάο

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τον καφέ και τον βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί, το ποτό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα

Παίρνουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε το καθένα για 1-2 δευτερόλεπτα στον καφέ, ώστε να μείνουν τραγανά

Στρώνουμε μία στρώση με μπισκότα, σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε την μισή κρέμα

Απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα νοτισμένα σε καφέ, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και απλώνουμε τη σκόνη κακάο πάνω από την κρέμα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα και όταν πήξει πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα