Συστατικά
κοτόπουλο φιλέτο ή περισσεύματα από ψητό κοτόπουλο Ψιλ/να
λίγο λάδι
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1 σκ. Σκόρδο τριμμένη
λίγα φρ. ή κονσέρβα μανιτάρια
λίγο ζαμπόν ή προσούτο ψιλ/νο ή μπέικον ή τίποτα
2 ντομάτες ψιλ/νες
αλάτι, πιπέρι, φρ. βασιλικό
2 φλ/νια μπεσαμέλ (2 κούπες γάλα, 2 κ.σ βούτυρο ή 4 λάδι, 2 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουρ)
τυρί τριμμένο
Οδηγίες

Σοτάρω στο λάδι το κοτόπουλο, αν είναι ωμό ή ζεσταίνω το ψημένο κοτόπουλο.
Προσθέτω στο κοτόπουλο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ζαμπόν, αλατοπίπερο.
Βάζω μετά από λίγο την ντομάτα και τα αρωματικά και αφήνουμε να ψηθεί.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνω την μπεσαμέλ και τα 2 / 3 τα ανακατεύουμε με το κοτόπουλο στη γέμιση.
Απλώνω τις κρέπες και μοιράζω το μείγμα της γέμισης. Τυλίγω τις κρέπες ρολά και τις βάζω σε πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη.
Αραιώνω με λίγο γάλα την μπεσαμέλ που μου περίσσεψε και την περιχύνω πάνω στις κρέπες.
Τέλος πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί και ψήνω στο φούρνο στους 200 ο για λίγη ώρα.
Οι κρέπες σαν φαγητό ή σνακ είναι αγαπητό σε μικρούς ή μεγάλους. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί με κρέπες αλμυρές ή γλυκές: κρέπες με κιμά, κρέπες με ζαμπόν και τυρί ή σπανάκι με ροκφόρ και μανιτάρια ή με κοτόπουλο και τυριά κ.ά. Επίσης και γλυκές γεμισμένες με μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού ή σοκολάτα και μπανάνα ή φράουλες και σαντιγί κ.ά.
Η ζύμη για κρέπες είναι πολύ εύκολη να γίνει και να ψηθεί. Μπορεί να γίνει νηστίσιμη ή με αυγά. Μπορούμε να φτιάξουμε πολλές κρέπες μια μέρα που έχουμε χρόνο και βάζοντας ανάμεσα λαδόκολλα, να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να χρησιμοποιούμε μόνο όσες χρειαζόμαστε. Μπορούμε έτσι να βγάλουμε ακόμα και μία και να τη ζεστάνουμε στο τηγάνι, να τη γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει και σε 5 λεπτά να τρώμε το σνακ μας διπλώνοντάς την σε ρολό ή στα 4!
Τις κρέπες, που γίνονται για κυρίως πιάτο και ψήνονται στο ταψί, πρέπει να τις περιχύνουμε ή με σκέτο τυρί ή με κρέμα γάλακτος ή με μπεσαμέλ και για λίγο στο φούρνο να ροδοκοκκινίσουν.