Συστατικά:

1 κιλό χταπόδι
6 κουτ μουστάρδα
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
χυμός 1 λεμονιού
τζίντζερ τριμμένο
μαύρο πιπέρι
πράσινο πιπέρι
πάπρικα
Οδηγίες:

Κόβετε το χταπόδι, το τυλίγετε με τη μουστάρδα, το κλείνετε σε ασημόχαρτο και το ψήνετε σε χαμηλή φωτιά επί 1 1/2 ώρα.
Πετάτε τη σάλτσα, το καθαρίζετε από την πέτσα του και το περιχύνετε με την κρέμα που έχετε χτυπήσει με λίγο νερό, το χυμό του λεμονιού και τα πιπέρια.
Το ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15-20 λεπτά.