Υλικά

300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαιντανό
500 γρ.σπαράγγια
1/3 του φλυτζανιού λευκό κρασί
3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
150 γρ. παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε και κρατάτε στην άκρη τις κορφές από τα σπαράγγια και ψιλοκόβετε το υπόλοιπο πιο σκληρό τμήμα τους.Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σοτάρετε με τα σπαράγγια σε λίγο λάδι.
Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να βράσουν λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το ζωμό και αλατοπίπερο. Μετά απο7-8′ προσθέτετε το μαιντανό.
Αφήνετε το ριζότο σε μέτρια φωτιά άλλα 5′ και ανακατεύετε με την παρμεζάνα. Κατόπιν ζεματίζετε 3′ τις κορφές απο τα σπαράγγια σε νερό πυ κοχλάζει και τις προσθέτετε στο ριζότο.