Υλικά
750 g φιλέτα στήθους κοτόπουλου
300 g bali ρύζι μακρύκοκκο
2 ματσάκια πλατύφυλλου μαϊντανού
100 g ψημμένα
φυστίκια
30 g βούτυρο
1 κουτ. γλυκού σόγια σως
2-3 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι
3-4 κουτ. γλυκού λάδι
αλάτι και πιπέρι
οδοντογλυφίδες

Χτυπάμε τα φιλέτα στήθους κοτόπουλου για να γίνουν επίπεδα και λεπτά. Κόβουμε το κρέας σε κατεύθυνση των ινών σε 4 εκ. πλάτος και μήκος τουλάχιστον 10 εκατοστά σε λωρίδες. Πλένουμε το μαϊντανό και αφαιρούμε τα φύλλα από 1 1/2 ματσάκι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και το βάζουμε στην άκρη για το ρύζι.
Προσθέτουμε τα φυστίκια, το βούτυρο, τη σόγια σως, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Τα πολτοποιούμε όλα με ένα μπλέντερ χειρός, ψιλοκόβουμε το πράσινο πιπέρι και το προσθέτουμε στο μίγμα. Απλώνουμε το έτοιμο μίγμα σε λωρίδες πάνω στο κρέας. Ρολλάρουμε κάθε φιλέτο σφιχτά και το κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Βράζουμε το ρύζι με τη διπλάσια ποσότητα νερού σε σχέση με το ρύζι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα ρολλά από κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι. Αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί για περίπου 8 λεπτά.

Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό με το parsley-rice

μαγειρεμένο ρύζι και το σερβίρουμε με τα ρολλά.