Υλικά

 

• 10 πατάτες μεσαίου μεγέθους

• 2 κουταλιές της σούπας λάδι

• αλάτι & μαύρο πιπέρι

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 1 κουταλάκι φρέσκο ή αποξηραμένο δεντρολίβανο

• 30 γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες, τις σκουπίζετε και τις χαράσσετε σε λεπτές φέτες ( προσοχή δεν τις κόβετε). Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, τις λαδώνετε με ένα πινέλο και τις αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όσο ψήνονται, ψιλοκόβετε το σκόρδο και μαζί με το υπόλοιπο λάδι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τα ανακατεύετε τα υλικά καλά και τα απλώνετε σχολαστικά στις ζεστές πατάτες. Προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.