Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές φέτες
5 πιπεριές κέρατα χωρίς σπόρια
1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
150 γρ. μανούρι σε κυβάκια
1 κ. γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις μελιτζάνες μας και τις αφήνουμε σε νερό με αλάτι, τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Βράζουμε την ντομάτα με το σκόρδο, μαζί με αλάτι και ζάχαρη για 5 λεπτά.
Μέσα σε μια κατσαρόλα απλώνουμε τις μελιτζάνες, το μαϊντανό, τις πιπεριές, τα τυριά και τέλος τη σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να λιώσουν τα τυριά.