Υλικά
300 γρ. σάρκα από ώριμο, μυρωδάτο πεπόνι
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφια
3 αβγά, απολύτως φρέσκα, κατά προτίμηση βιολογικά
40 γρ. ζάχαρη
20-24 μπισκότα σαβουαγιάρ
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150ml λικέρ που σας αρέσει
5 κ.σ. γάλα
1/2 φλ.τσ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο
Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ(χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη) και τη βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε τη σάρκα του πεπονιού σε μικρότερα κομμάτια, αφαιρώντας τα πολλά υγρά που θ’ αφήσει, και τη χτυπάμε στο μπλέντερ με τη μισή ζάχαρη. Τη διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέτουμε τμηματικά το μασκαρπόνε. Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τμηματικά τη σαντιγύ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα σφιχτή, τμηματικά και ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθούν.

Αδειάζουμε το λικέρ σε βαθύ πιάτο και το ανακατεύουμε με το γάλα. Εχουμε έτοιμα τα ποτήρια σερβιρίσματος . Βουτάμε μερικά σαβουαγιάρ στο λικέρ γιά λίγα δευτερόλεπτα, τα βάζουμε στον πάτο αντίστοιχων ποτηριών. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και τα ποτήρια. Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα του πεπονιού και στη συνέχεια την κρέμα μασκαρπόνε. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο, σκεπασμένα με μεμβράνη γιά να μην πάρουν ξένες μυρωδιές, μέχρι το σερβίρισμα. Γαρνίρουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και σερβίρουμε.