Υλικά
4 φιλέτα καπνιστής πέστροφας
300 γρ. φύλλα από διάφορα σαλατικά
1 φινόκιο καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτά φετάκια
2 λάιμ πλυμένα καλά
1 φλιτζ. τσ. άνηθο σε φουντίτσες
200 γρ. ξινή κρέμα (ή 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 100 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών, ανακατεμένα)
4 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε με το χέρι τα σαλατικά. Αναμειγνύουμε την ξινή κρέμα με κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο, το ξύσμα από 1 λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε από το άλλο λάιμ πολύ λεπτά φετάκια, με τη φλούδα, και αυτά στη μέση.

Αναμειγνύουμε τα σαλατικά, το φινόκιο και τα φετάκια λάιμ και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες λάιμ τις πέστροφες.

Σε βαθιά πιατέλα τακτοποιούμε τα σαλατικά, ακουμπάμε επάνω τα φιλέτα και ρίχνουμε από μία κουταλιά κρέμα στο καθένα. Γαρνίρουμε με φουντίτσες άνηθου και σερβίρουμε την υπόλοιπη ξινή κρέμα σε μπολ.