Yλικά

1 κιλό καρότα
1 σελινόριζα
2 κρεμμύδια
2 πατάτες
4 κουταλιές γιαούρτι
1 κούπα γάλα
1/2 ματσάκι άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά αλεύρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Aλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH:
Kαθαρίζετε τα λαχανικά, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε το σκόρδο και τον άνηθο ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και τα βράζετε με δύο κούπες νερό. Mόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, τα λιώνετε με ένα πιρούνι, προσέχοντας να μην πολτοποιηθούν εντελώς. Προσθέτετε 1 κούπα γάλα όπου έχετε διαλύσει το αλεύρι, ανακατεύετε και αφήνετε τη σούπα να πάρει μία βράση. Mόλις αποκτήσει πηχτή υφή, την απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το γιαούρτι. Aνακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, την αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε κρύα.